Incalzire Pardoseala

Foarte mult timp am pierdut pana sa ma dumiresc sta treaba cu incalzirea in pardoseala.

Pe scurt: dupa saptamani de cautat pe net peste mari si peste tari am gasit la noi, in Romanica, o firma care mi-a asigurat indirect toate informatiile necesare si, mai important, un soft complet si foarte complex cu ajutorul caruia mi-am facut proiectul instalatiei de incalzire in pardoseala. Softul se numeste ExpertKit iar gama de produse este PexKit. Firma o gasiti singuri pe net.

Nu degeaba se spune ca sistemul de incalzire in pardoseala este scump, chiar asa este, insa tot ce sper e ca se va amortiza intr-adevar in cativa ani, incepand de anul acesta.

Costuri pentru o camera de 18 mp:

1. Polistiren extrudat - 60 eur 2. Folie plastic de separatie - 10 eur 3. Plasa de Buzau de 4 mm - 30 eur 4. Conducta Pex fara EVOH - 100 eur 5. Nisip pentru sapa - 50 eur 6. Aditiv pentru sapa - 50 eur 7. Ciment - 30 eur 8. Banda perimetrala - 10 eur

Urmeaza (necesare pentru fiecare nivel indiferent de nr de camere) :

9. Kitul de amestec - aprox 400 eur 10. Distribuitori + colectori cu debimetre si robinete - aprox 200 eur 11. Unitatile de control si distributie zonala - aprox 300 eur 12. Diverse - aprox 200 eur

TOTAL (pentru un nivel): aprox 2300 eur


Constructia unui asemenea sistem in regim DiY are avantaje mari dar si cateva dezavantaje:

Dezavantaje:
1. Foarte multa munca 2. Foarte mult timp pierdut pe lecturarea de documentatii tehnice, scheme de lucru, proiecte, etc. 3. Alergatura pentru achizitionarea de materiale ceva mai ieftine. 3. Interval mare de timp de finalizare a proiectului.

Avantaje:
1. Cost total cu aprox 50% mai mic. 2. Lipsa conditionarii de a plati toti banii odata. 3. Lipsa temerilor ca ai putea fi inselat. 4. Satisfactia muncii tale.

2 comentarii

Anonim spunea...

bravo.acum incerc si eu asa cv diy.felicitari.Asterix1113

Barbulescu spunea...

Foarte buna documentatia primita , iar punerea ei in aplicare s-a facut aproape perfect ,BRAVO ,dar sunt curios cum a iesit la final si daca esti multumit de cat platesti in aceste conditii intr-o luna de iarna .

Un produs Blogger.